Federatiefestival en ONFK 2014

Afgelopen 15 februari was het weer zover. In Anjum werd het jaarlijkse Federatiefestival van de muziekfederatie Dongeradeel-Oost gehouden. De zes korpsen en het
Jeugdkorps van Dokkum zetten hun beste beentje voor om het hoogst haalbare, namelijk de 1e prijs, binnen te slepen.
Zo deed natuurlijk ook de Lauwersfanfare uit Ee/Engwierum mee met een aantal mooie, niet al te makkelijke stukken. Het werd een mooie avond, want niets minder dan zowel de
Koraalprijs als de 1e prijs werden in de wacht gesleept! De sfeer was uitstekend en de lol in het muziek maken zorgde er voor dat er goed gepresteerd werd.

Daarna werd er snel weer serieus, maar ontspannen gerepeteerd voor de volgende wedstrijd, een serieuze! Namelijk het ONFK, de Open Nederlandse Fanfarekampioenschappen, gehouden in de Lawei te Drachten. Op zaterdag 5 april is de muziekvereniging daarheen geweest en is er goed gepresteerd!
Van de 11 deelnemende 3e divisie korpsen, is de Lauwersfanfare 6e geworden met het verplichte werk: Adornia.