Geslaagd fusieconcert Ee-Engwierum 2013

ENGWIERUM / EE - Lauwers Fanfare is de nieuwe naam geworden van de fusie tussen de muziekverenigingen van Ee en Engwierum. Beide korpsen zaten met een terugval in ledenaantal, zodat twee jaar geleden werd besloten tot samenwerking. De nieuwe fanfare gaf op vrijdag 15 november een fusie concert onder leiding van Andries de Haan. In een bomvolle “Jister” werd even na achten begonnen met dit optreden.

Andries zelf babbelde de muziekstukken op humoristische wijze aan elkaar. Ereleden Sikke Tuma en Eelkje Visser mochten de nieuwe naam onthullen. Voor de pauze speelde de fanfare de wat “dregere”stukken. Bijzonder was de compositie van Martijn Oostra, een jonge componist, die voor deze fanfare Unione  fa la Forza had geschreven. Ook het stuk Epitaph was indrukwekkend. Hierin werden de slachtoffers herdacht van een ramp met een tribune van voetbalclub Liverpool. Jelle B zong hierna You never walk alone. In de pauze was er koffie en thee met oranjekoek. Na de pauze een vlotter genre. Twee solisten, te weten Freerk Hofma en Peter Egberink vertolkten Herbie Flowers op Es-bas en Sugar Blues op baritonsaxofoon. Zonder Anouk ,die niet aanwezig kon zijn ,werd Birds gespeeld. Jelle B verzorgde tussendoor nog een opwarmertje en de Lauwers Fanfare sloot af met Joseph and the Amazing Technicolar Dreamcoat.

Na de gebruikelijke dankwoorden en bloemen kon de fanfare terugzien op geslaagd en goed bezocht optreden. Zanger/gitarist Jelle B vermaakte de aanwezigen in het horecagedeelte met een gezellig en amusant optreden.

Bron: RTV Noordoost-Friesland  (http://www.rtvnof.nl/geslaagd-fusieconcert-eeengwierum/)

© Foto's: Foto BuKro.nl