Lauwersfanfare grote winnaar Bert Haanstra Fanfare Concours Diever

Zaterdag 30 juni hebben we als afsluiter voor de zomerstop meegedaan aan het Bert Haanstra Fanfare Concours te Diever.

Met prachtig weer hebben we een ongeveer 20 minuten durend optreden verzorgt. Als binnenkomer speelden we Bands a gogo van Theo v.d Kamp daarna het ingetogen La Paz del Senor van Menno Haantjes

als groot werk kwam daarna The Journal of Phileas Fogg  van Peter Graham waarin we de luisteraar meenemen op een reis rond de wereld als afsluiting speelden we Selections From Mary Poppins!

Een zeer geslaagd optreden bleek aan het eind van de dag toen we als grote winnaar de beker in ontvangst mochten nemen!

Diever- Fanfareorkesten uit allerlei windstreken waren zaterdag in Diever ter ere van 60 jaar Fanfare Bert Haanstra. Het was een groot muzikaal festijn. Lauwers Fanfare uit Engwierum was de grote winnaar.

Exact zestig jaar geleden is de film Fanfare van Bert Haanstra (1958) opgenomen. Grotendeels in Giethoorn, maar het slot van de film, het uiteindelijke concours, werd opgenomen in een weiland in het centrum van Diever. Activiteitengroep Diever organiseerde daaro in 2014 een Fanfare concours in Diever. Het concours was een succes en kreeg een vervolg in 2017. Door meer bekendheid in het land en door contacten met de juiste personen, ontving de organisatie begin 2017 toestemming van de zoon van Bert Haanstra om het concours voortaan het Bert Haanstra Fanfare Concours te noemen.

Aangezien het in 2018 precies 60 jaar geleden is dat de film werd opgenomen, besloot de activiteitengroep om zeker in dit jaar het concours nog een keer te houden in de open lucht. Fanfareorkesten op alle niveaus waren welkom. De orkesten mochten in de muziekkoepel in maximaal twintig minuten hun kennis en kunnen laten horen.

Lauwers Fanfare uit engwierum was de grote winnaar. daarna volgden CMV Beatrix uit Doezum en Concordia uit Elsloo.

Artikel erscheen op de Meppelercourant.nl